Speechhulp

Speechhulp voor een écht goed verhaal

Moet je speechen op een uitvaart, tijdens het huwelijk van je kind? Of een ander moment dat ertoe doet? En kan je wel wat hulp gebruiken om er een écht goed verhaal van te maken? Omdat het belangrijk is dat het goed gaat. En dat er iemand met je meekijkt die er verstand van heeft? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Speechhulp in alle situaties

Speechen is misschien niet wat je het liefste doet. Maar je zit nou eenmaal in een functie waarin je regelmatig mensen moet toespreken. Omdat ze een bepaalde tijd in dienst zijn. Omdat ze iets bereikt hebben. Misschien omdat ze met pensioen gaan. Het kan ook zijn dat er plotseling een collega overlijdt. En jij wilt namens het bedrijf speechen op de uitvaart. Het is aan jou om ‘wat te zeggen’. En, dat vind je ook gewoon heel belangrijk.

Erkenning met een goed verhaal

Want je bent blij met deze persoon. En wilt op het moment dat het ertoe doet iets zeggen dat recht doet aan hem of haar. Je wilt je de erkenning geven die hij verdient. Dat lukt alleen als het een persoonlijk verhaal is. Waar je ook wat van jezelf in legt, waarin je je kwetsbaar opstelt (je mag ook zeggen wat er echt niet zo leuk was in jullie relatie). Waarin je écht iets aardigs zegt. Iets dat verder gaat dan: ‘Je deed je werk altijd zo goed, en je was zo’n fijne collega. Proost!’

Van uitstel komt afstel?

Het staat al weken, zo niet maanden op je to do lijstje. En steeds valt de taak om je korte toespraak voor te bereiden er weer vanaf. Je stelt het uit. Want dit is niet waar jij goed in bent. En dan komt het heel dichtbij, wordt het heel kort dag allemaal. Wil je het bíjna helemaal niet doen…. maar wacht!

Een goed verhaal als basis voor een speech
Met een goed verhaal sta je lekker voor de groep

De redding is nabij!

Want, ík kan onder druk heel goed een speech maken. Jij hoeft mij alleen maar te voorzien van input (ik vraag je alles wat ik moet weten, of je stuurt me je opzet). Zodat ik voor jou een verhaal kan maken, óf zodat ik je op weg kan helpen om zelf je eigen verhaal te maken. Ik beloof je; als de speech op papier staat, komt dat lekkere speechen vanzelf.

Hanke heeft mij super goed geholpen bij het schrijven van mijn Speech voor de Bruiloft van mijn broer en schoonzus. Ik kwam zelf een heel eind maar wilde dat het echt goed was. Hanke was voor mij de finishing touch die ik nodig had. Net even anders als standaard en daar stond ik dan met een zelfverzekerd gevoel omdat ik wist dat ik nu een topspeech had. Uiteindelijk was het mijn eigen verhaal maar dan net een stukje beter. Het was heel fijn schakelen met Hanke en ik zou dan ook iedereen die hulp nodig heeft bij zijn speech aanraden om Hanke in te schakelen.

Robbert van Atten, speechhulp bij een Huwelijk Fieren

Hoe maak ik met jou een goed verhaal?

Het begint ermee dat je denkt; ik moet en wil speechen maar ik kan wel wat hulp gebruiken. Het is last minute. Je hebt hulp nodig. Hier ben ik. Ik help je graag! Binnen 24 uur kan jij de speech hebben die je nodig hebt (inclusief een aantal reviewrondes). Wat gaan we doen?

  • We bellen eerst om kort kennis te maken. Van daaruit schat ik in wat je nodig hebt aan speechhulp en geef je een offerte voor je speech. Kijk hier wat ik kost.
  • We plannen als je wilt op (heel) korte termijn al een vervolgafspraak waarin ik je in ca 30 minuten het hemd van het lijf vraag over de toespraak die je moet (en wilt) gaan houden.
  • Afhankelijk van je wens: ga je zelf aan het schrijven en redigeer ik
    óf; met jouw input ga ik een goed verhaal maken voor jou.
  • In korte tijd (als het moet binnen 24 uur) hebben we een aantal keer contact en de speech staat zo op papier.
  • Je speech staat. Dan is het aan jou en ga je gewoon oefenen. Thuis, voor de spiegel, voor je partner, je kinderen. Zodat het verhaal jouw verhaal wordt. En dan is het moment daar; en daar ga je! Dat wordt shinen!

Alleen een goed verhaal?

Is het zo simpel? Ja, wat mij betreft wel. Natuurlijk, je moet wél oefenen (en eerlijk; hoe vaak oefende je de speeches die je ooit hebt gegeven?). En waarom voel ik me zo comfortabel voor die groep? Omdat ik me goed voorbereid (en inderdaad ook thuis oefen!). Wil je het echt zelf doen en vertrouw je op je eigen kunnen? Top! Lees dan voor de zekerheid mijn blog met 4 tips voor een goed verhaal tijdens je speech hier.

Tot snel!