Reviews

Reviews van klanten zijn belangrijk! Want waarom zou je met mij in zee gaan als je me helemaal niet kent? Daarom heb ik reviews van anderen verzameld. Aanbevelingen van mijn klanten. Zij vertellen eerlijk wat ze van onze samenwerking vonden. Anderen kunnen gewoon het beste uitleggen wat ik doe en wat daarin voor hen van waarde was.

En mocht je zelf nog wat te melden hebben of was je bij een ceremonie, dienst of ritueel. Schroom niet om hieronder een reactie achter te laten. Ik zie je reactie met plezier tegemoet!

Reviews huwelijken

Een bijzondere ceremonie

Mijn Fier je huwelijk klanten zijn stellen die iets bijzonders willen. Geen standaardceremonie, maar een bijzondere ceremonie met veel persoonlijke inbreng. Door het verhaal dat ik voor en met ze maak, maar ook door de sprekers, gedichten, liedjes en eventuele rituelen van henzelf. Het zijn mensen die behoefte hebben aan een laagje dieper. Voorbij de standaardopsomming van anekdotes en het verhaal hoe ze bij elkaar gekomen zijn (dat weten we als het goed is allemaal). Je hoort tijdens deze ceremonie ook dingen die je nog niet wist en krijgt een nieuwe kijk op het bruidspaar. 

In verbinding; de perfecte start van je dag!

Na afloop is de verbinding voelbaar tussen het bruidspaar maar ook tussen de gasten onderling. De ceremonie was als het ware een teambuildingsessie voor heel veel mensen in een keer. Iedereen is erbij betrokken geweest en voelde zich deel van het geheel. 

Een perfecte start van je dag!

Hieronder lees je reacties van bruidsparen en hun gasten.

Het was heel persoonlijk zonder suffe opsomming van data. Mooi dat je het bruidspaar even de kans gaf om te landen. 'Kijk even om je heen'. Even dat moment creëren. Super dat je dat deed. De afwisseling was zo goed. Humor, emotie, niet té zwaar, maar het mag best dat laagje dieper. Het was heel erg passend. Heel erg hun!
Anne
Vriendin van het bruidspaar

Zo mooi hoe je mijn gedicht erin verweef. Heel knap. Zo kwam het best wel lastige gedicht maximaal tot zijn recht. De diepgang die je bood met de ceremonie is voor mij belangrijk. Heel mooi gedaan. Dankjewel en een groot compliment.Hilde
Moeder van de bruid

De afwisseling van emotie en humor was heel goed. Je had een lekkere flow in de ceremonie. Je bent in de lead en doet dat heel natuurlijk. Zorgt dat het gaat zoals jij het wilt. Geeft sturing op een prettige manier tijdens 'losse momentjes' in de ceremonie. Dit hele verhaal binnen een uur, heerlijk. Er zat zoveel in, maar het ging echt heel snel voorbij dat vond ik heel fijn!

Maaike
Vriendin van de bruid
Je voelde heel dichtbij, liet hen zijn. Je was er echt voor hen. Je gaf ze hun momentje in plaats van dat je na emotie meteen door wilt. Laat die emotie er maar zijn. De bruid is helemaal geen huiler, maar heeft nog nooit zoveel gehuild als vandaag!
Hester
Vriendin van het bruidspaar

Bijzonder wat jij doet zeg! Ik ken dit helemaal niet. Maar het is heel mooi om te zien wat je daar neerzette. Dat wil ik je heel graag vertellen.

Josy
Tante van de bruid

Reviews Fier het Leven

Fier het Leven klanten zijn mensen die  wat te vieren hebben en ‘iets bijzonders’ willen doen. Je geeft een feest, maar wilt ook even stilstaan bij waarom je dat feest geeft. Of, je stopt met werken en wilt ook inhoudelijk terugblikken op je werkende leven. Je wordt ouders en markeert even het moment vóórdat het kindje er is. Dat kan ook heel goed als het kindje er al is. Een scheidingsritueel om stil te staan bij alle goede dingen die jullie samen hadden voordat je beide een eigen weg gaat.

Moment markeren

 Je wilt bewust een periode afsluiten, of juist een periode beginnen. Het moment markeren. Door even stil te staan bij wat telt met mensen die voor jou belangrijk zijn.  Hieronder lees je de reacties op een aantal van die betekenisvolle momenten.

Samen onderweg naar een ritueel dat vond ik waardevol en mooi. Je hebt het prachtig vormgegeven. Je hebt goed geluisterd en me begrepen. Met het ritueel en de woorden die je koos heb je de spijker op zijn kop geslagen. Zoals ik al eerder zei prachtig, prachtig, prachtig.
Ank
Fier het Leven ceremonie

Hanke, bedankt voor jouw bijdrage in de aanloop naar gisteren. Ank heeft haar verhaal 100% uit zien komen.

Ineke
Te gast bij de Fier het Leven Ceremoie van Ank
Ik ben onder de indruk van je ontwikkeling. Je hebt nu een eigen stijl, een eigen geluid en bent vol zelfvertrouwen. Terecht! Ik heb genoten van je overwegingen, de samenwerking en het contact. Ik ben trots op jou en gun iedereen een fiering van Hanke!
Gemma van Baasbank
Ritueelbegeleider, coach en opleider

Reviews afscheid

Het leven vieren

De mensen die een afscheid willen vieren vinden het belangrijk om dankbaar te zijn. Ze zijn verdrietig over het verlies, maar willen ook het leven vieren (fieren, omdat ze trots – fier- zijn op degene die er niet meer is). Ze kunnen in het verdriet ook zien wat er wél was. Wat de overledene hen geleerd heeft. Ze willen tijdens de uitvaart het juiste verhaal verteld hebben. Vinden de dienst een essentieel onderdeel van de uitvaart en willen daar tijd en aandacht aan besteden. 

In professionele handen

Bij mij zijn ze in vertrouwde en professionele handen. Ik weet wat ik doe want heb een erkende opleiding gedaan. Geef adviezen en sturing, kom met ideeën over gedichten, liedjes of teksten en durf ook kritisch te zijn. Regelmatig geef ik in mijn rol inhoudelijke feedback op de speeches van de sprekers. Om zo te voorkomen dat er overlap ontstaat, binnen de tijd te blijven en ongemakkelijke verhalen tijdens de uitvaart te vermijden (dat betekent niet dat de waarheid niet gezegd mag worden, maar de manier waarop is belangrijk). 

Hieronder lees je hoe mijn klanten terugkijken op mijn rol in de uitvaart.

Wat een mooi verhaal heb je gehouden Hanke. De rust, je stem, je verschijning waren heel prettig om naar te kijken en luisteren. Heel goed gedaan. Het raakte me, het was beeldend, en écht precies zoals ze was. Leuk dat dit is wat je nu doet. Het past bij je!

Nienke
gast bij een Afscheid Fieren
Wat een supermooie dienst wast het. Je had de juiste toon en het goede verhaal. Je betrok echt iedereen erbij. Je 'zorgde' zo niet alleen voor de naasten maar ook voor mensen die wat verder weg stonden. Dat was heel fijn om te ervaren. Ik ben echt vol lof over hoe je het deed.
Karin
gast bij een Afscheid Fieren
Je hebt een prachtig vertelverhaal gemaakt over mijn vrouw. Het was echt ontzettend raak. Ik krijg weer kippenvel als ik het lees in het bewaarboekje dat je me hebt gegeven. We vonden jou als persoon heel fijn om erbij te hebben. Jij wist wat er moest gebeuren. Hoe je je bewoog in de communicatie met al die mensen om ons heen was echt top. Je stemde met iedereen af zodat wij ons daarover niet druk hoefden te maken. Terugkijkend zou ik het opnieuw zo doen. Ik ben er heel blij mee hoe het is gegaan.
Hanke_beeld
Rob
Opdrachtgever bij een Afscheid Fieren
Dankjewel voor jouw mooie stuk over mijn broer en voor de begeleiding in die week van mijn schoonzus, neef en nicht. Het was een verdrietige maar ook mooie dag met veel goede herinneringen.
Geja
zus van de overledene bij een Afscheid Fieren
Was jij aanwezig bij een afscheidsdienst waar ik een rol in had? Het lukt me vaak niet om mensen na afloop persoonlijk te vragen wat ze ervan vonden. Natuurlijk, dat hoor ik wel van de familie. Maar ik hoor het ook graag van jou. Wil je me mailen? Of een review op Google plaatsen als je het mooi vond? Dat helpt mij om beter gevonden te worden en om over nog meer mensen zo'n mooi verhaal te kunnen vertellen. Dankjewel!
Hanke_beeld