Fier het Leven Podcast

Jawel! Ik heb mijn eigen podcast! De Fier het Leven podcast! Wel een momentje hoor. Deze podcastfan heeft er nu zelf eentje. Ik word zelf heel blij van dit medium. Omdat jij op het moment dat jou past de rust kunt nemen om een podcast te luisteren waar jíj blij van wordt. Zelf luister ik heel graag podcasts in de auto. Of terwijl ik aan het wandelen ben. Het is voor mij een moment van rust en inspiratie. Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik deze podcast gemaakt. Ik vind het zó leuk om te maken. En geniet van de verhalen van mijn gasten. Jij hopelijk ook!

Heel veel luisterplezier!

Laat je me weten wat je ervan vond? Dat kan via LinkedIn (zijn we al gelinkt?) of een berichtje per mail: hanke@fierhetleven.nl.

Tot snel!

Hanke Amels handgeschreven

Fier het Leven Podcast met rituelen om het leven te fieren

Na seizoen 1 komt er een seizoen 2! Jawel! Dit keer wil ik jullie meenemen in de rituelen om het leven te fieren. Omdat er zóveel mooie momenten in het leven zijn die gefierd mogen worden. En dat is met een f. Bewust. Omdat het gaat over vieren waar je fier, trots, op bent. Omdat het vieren met diepgang is. Het gaat niet alleen om de mooie aankleding en het feit dát je een feestje geeft. Het gaat er ook om wát er gezegd wordt, of wát er gedaan wordt. Je wilt mensen betrekken bij jou, je leven. Je zoekt bewust de verbinding met de mensen om je heen. En dat is soms (ok, vaak) heel kwetsbaar. Om mij heen gaan mensen vaak ‘aan’ als ik vertel wat ik doe. Ze vertellen me hun verhalen. Die verhalen breng ik met de podcast ook naar jóu toe. Opdat er meer gefierd gaat worden! (en mocht je hulp nodig hebben dan weet je me te vinden he? Ik denk heel graag met je mee als je het spannend vindt of op zoek bent naar ideeën om te fieren). Stuur me een berichtje!

Seizoen 2 afl 1: Een ritueel bij de eerste verjaardag van je kind: een geboortefeest.

In deze aflevering laat ik (Hanke) me interviewen door Gemma van Baasbank. Omdat ik deze nieuwe serie wil beginnen met daar waar het rituelenavontuur voor mij allemaal begon. Bij het geboortefeest van mijn nichtje. Daarna deden we twee keer zelf een geboortefeest. Onder leiding van Gemma. En dus wilde ik dat Gemma mij zou interviewen. Zodat we dit samen konden herbeleven. En er vanuit ons werkperspectief naar te kijken. Of dat lukte? Luister vooral!

Seizoen 2 afl 2: Het scheidingsritueel van Gemma van Baasbank

In deze aflevering interview ik Gemma van Baasbank over haar scheidingsritueel. Ze schreef er een blog over dat je hier kunt lezen.

Kijk eens op Gemma’s website: www.altijdceremonies.nl of lees dit artikel uit NRC over het prachtige vak van ritueelbegeleider en hoe zij zich staande houdt bij hele heftige uitvaarten.


Seizoen 2 afl 3: Het Thanksgivingdiner van Myrthe, een ritueel om (een periode van) ziekte af te sluiten

Myrthe is al een groot deel van haar leven ziek. In 2018 volgde na een jarenlange zoektocht eindelijk de diagnose: endometriose. Als geen ander weet ze hoe waardevol gezond zijn is. Ze voelt zich dankbaar voor de lieve mensen om haar heen. Die haar al die jaren hebben gesteund. Tijdens een dankjewel diner dat ze zelf hostte en kookte heeft ze die lieve mensen stuk voor stuk bedankt. Hoe spannend ze dat vond en wat ze ervan leerde kan je luisteren in deze podcast.

Seizoen 2 afl 4: Het huwelijk van Evert – Een ceremonieel huwelijk als trouwritueel

Evert trouwde afgelopen zomer. Ik kwam bij hen in beeld omdat ze worstelden met wat ze moesten doen met hun deels internationale gezelschap. Ze wilden niemand buitensluiten, maar de ceremonie helemaal in het Engels was ook zo wat. Ik dacht met hen mee en dat gesprek werd zo leuk dat ze besloten dat ik de aangewezen persoon was om hun huwelijk te leiden en begeleiden. Ze trouwden op een ander moment voor de wet zodat we op die zomerse zaterdagmiddag in Amsterdam helemaal ons eigen ding konden doen. Niet gebonden aan wettelijke regels. Waarom ze voor mij kozen en hoe Evert en zijn vrouw terugkijken op deze dag hoor je in deze aflevering!
Seizoen 1 Fier het Leven Podcast: Doodgewone Dertigers

Doodgewone Dertigers. Jonge mensen die werken in de uitvaartwereld. Wie zijn ze? En waarom doen ze wat ze doen? In deze podcastserie interview ik mijn collega’s. Omdat ik geloof dat ze allemaal een verhaal hebben. Ik stel ze de vragen die altijd gesteld worden op feestjes en vraag ze naar dé tip als je plotseling geconfronteerd wordt met de dood. In deze podcast laten we je op een leuke manier weten hoe het werkt in de uitvaartwereld. Voor als je dan tóch plotseling geconfronteerd wordt met de dood…

Hoe deze podcast tot stand kwam is een leuk verhaal dat je kan lezen in dit blog.

Seizoen 1 afl 1: Elleke in ‘t Veen – Trots met Tranen

Elleke in ‘t Veen betrekt kinderen bij de uitvaart door in de week van de uitvaart, of voorafgaand aan het afscheid creatief met ze aan de slag te gaan. In de podcast vertelt ze een prachtig verhaal over een meisje dat eerst bang was en met behulp van Elleke zulke grote stappen zetten.

Seizoen 1 Afl 2 Saskia Wester – Rouwloods

Saskia Wester is uitvaartondernemer en helpt je afscheid te nemen op een manier die jij wilt. Bij Saskia kan alles. En ze moedigt je aan om het vooral te doen zoals jij het wilt. Niet zoals je denkt dat het hoort of moet. Samen met haar kan je op een fijne en relaxte manier de week van het afscheid beleven. Toevoeging van mij; ze is ook nog eens hartstikke gezellig om erbij te hebben. Dus hoewel je haar liever niet over de vloer wilt, áls je er dan toch een nodig hebt, kies dan Saskia!

Seizoen 1 Afl 3 Lisa Suurland – Illusa

Lisa Suurland is uitvaartfotograaf. En voor haar leeftijd (30), al zeer ervaren in de uitvaartwereld. Van mijn gasten zelfs de meest ervarene (en de jongste!). In de podcast kun je horen wat haar beweegt om dit werk te doen. En waarom zij bruiloften veel ingewikkelder vindt dan uitvaarten. Klinkt gek? Luister dan vooral!

Seizoen 1 afl 4 Diana Veenma – Juffrouw Grafsteen

Diana Veenma, aka, Juffrouw Grafsteen, maakt de prachtigste urnen en grafstenen van keramiek. Aan de keukentafel ontwerpt ze met jou en aan de hand van jouw verhaal een steen of urn die precies past en heel persoonlijk is. Benieuwd hoe je de lievelingstrui van jouw geliefde kunt verwerken in een stuk (toch koude) steen? Luister dan vooral de podcast. Het antwoord zal je raken!