Over mij

Van een bruiloft komt een bruiloft

Vervang ‘bruiloft’ door ‘eerste verjaardagsviering’ en je bent er.
Want zo verging het mij. Nooit had ik kunnen bedenken dat de eerste verjaardagsviering van mijn nichtje zó belangrijk voor mij zou zijn.

Meer over mij

Het was tijdens die viering dat ik Gemma (van Baasbank) ontmoette. Ik was daar hoogzwanger en toen onze zoon in 2015 één jaar werd vroegen we Gemma terug. Maar dan in ons eigen gezin. Nog een keer twee en een half jaar later kwam ze weer voor onze dochter. En tijdens dat voorbereidende gesprek zette Gemma mij op het spoor van de opleiding tot Ritueelbegeleider (huh, bestaat dat? Ja dus!). Voorjaar 2018 startte ik, en de rest is geschiedenis.

Ik ging helemaal ‘aan’. Alles wat ik kan kwam daar samen. Mijn liefde voor tekst, beeld, rituelen, symbolen. Mijn baan als communicatie-adviseur, mijn werk als projectleider bij JINC, mijn liefde voor lieve speeches en kaartjes. Alles kan ik kwijt in mijn baan als ritueelbegeleider. Het was dan ook een kwestie van tijd tot ik mijn baan opzegde en voor mezelf begon. Dat was 1 januari 2019. Spannend, maar vol vertrouwen. En heel veel zin in alles wat ik zou gaan leren en de mensen die ik zou ontmoeten.

Een echte Amels!

“Er stroomt bij ons Amelsen geen bloed maar water door de aderen” heb ik van horen zeggen. Zo erg zijn we verweven met water. ‘What’s in a name?’ Ame betekent water. en Aam is een oude watermaat. Of het nou daardoor komt of niet, ik hou erg van op en om het water zijn. Zeilen brengt mij ‘instant’ geluk en rust. Dus als het even kan vind je me op de (Friese) wateren!

Nog meer over mij

Ik ben Hanke Amels (1984), kleindochter van een scheepsbouwer (ja, die van Amels) en ik ben samen met Sjoerd. We zijn hele trotste ouders van Wietze (2014) en Karlijn (2017). Toen ik zwanger was van Wietze hebben we een huis gekocht en nu wonen we al ruim zes jaar met heel veel plezier in Berkel en Rodenrijs.

Stilstaan bij wat telt: Fieren

Voor mij is het belangrijk om stil te staan bij dat wat telt in het leven. Omdat veel daarvan voor mij niet vanzelfsprekend is. De geboorte van een kind, een jubileum of een andere mijlpaal. Voor mij momenten om te ‘Fieren’. Mijn Beppe (oma in het Fries) zei altijd al: je moet vieren wat er te vieren valt. Ik heb daar Fieren van gemaakt. Omdat het ook vieren is van waar je trots op bent. Waar je Fier op bent. Dat kan door middel van een eigen ceremonie of ritueel. Zweverig? Wat mij betreft niet. Het is vooral ontzettend leuk!

Meid met een missie

Al toen ik voor mezelf begon had ik een missie: “ceremonies mooier maken, omdat ik zie dat het zoveel mooier kan”. Ik zeg het letterlijk in mijn filmpje over uitvaarten. Maar hetzelfde geldt voor trouwceremonies en alle andere vieringen in dit leven. Vaak kan het zoveel mooier, maar mensen hebben geen idee hoe. En al helemaal niet dat ze dat eigenlijk willen. Ik ben dan ook op missie om ze dat te laten zien en ervaren!

Daarnaast ben ik er nog steeds heilig van overtuigd dat er een wereld te winnen is op het gebied van uitvaartceremonies en inmiddels train ik dan ook uitvaartondernemers om uitvaartceremonies mooier te maken. Daar geniet ik onwijs van. Ik geloof nog steeds dat we – Ritueelbegeleiders en uitvaartondernemers – samen nóg mooiere uitvaarten kunnen maken. Als we samen optrekken en elkaar inzetten op onze kwaliteiten dan gaan we wat mij betreft ‘door het dak’ qua energie en kwaliteit.

Samenwerken voor wie durft

Daar is wel lef en durf voor nodig. Dat vraagt wel wat in de overvolle uitvaartmarkt. Er is veel concurrentie en lang niet iedereen is even aardig voor elkaar (eufemistisch uitgedrukt). Vanaf het begin heb ik me voorgenomen ‘daar niet in mee te gaan’. Ik geloof dat er voor ons allemaal genoeg is en dat we samen véél meer kunnen dan alleen. Ik werk het liefst met ondernemers die ook zo denken en geniet ervan om samen hele mooie dingen te doen! En jij?

Benieuwd? Stuur me een berichtje, laat hieronder je gegevens achter (je hoort zsm van mij) of volg me op LinkedIn.

Leuk om van je te horen!