Kosten ceremonies en speechhulp door Fier het Leven

Tarieven

Tarieven rituelen en speechhulp

Hanke, wat kosten jouw rituelen en speechhulp? Goede vraag! Het ene kost meer dan het ander 😉 Omdat het een nou eenmaal meer tijd kost dan het ander. Hier onder zie je wat de verschillen zijn in wat ik doe. Grofweg kun je zeggen dat ik jou help om iets liefs of moois te zeggen tijdens een bestaand ritueel (een uitvaart, huwelijk, pensioneringsfeest, verjaardag of een ander bijzonder levensmoment) of dat ik je help om dat ritueel helemaal te maken. Door iets liefs of moois te zeggen maak je iets dat nog niet zo bijzonder was toch bijzonder en betekenisvol. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Maar ik snap ook dat het niet voor iedereen makkelijk is. Daarom ben ik er om je te helpen!

Ritueelbegeleiding 1 op 1 voor 99 euro

Dit is mijn meest overzichtelijke en simpele aanbod. Voor 99 euro help ik je een manier te bedenken om te vieren (maar eigenlijk fieren ;-)). Ik bevraag jou of jullie tijdens een beeldbelgesprek en naar aanleiding daarvan geef ik concrete suggesties voor hoe jullie een moment kunnen vieren, afsluiten of markeren. Op Instagram deel ik regelmatig suggesties en voorbeelden. Deze 1 op 1 is een mooi begin voor als je ‘iets wilt vieren’, ‘ergens iets mee wilt doen’ maar nog geen idee hoe. Je voelt wel dat je een gelegenheid niet voorbij wilt laten gaan maar hebt ook nog geen idee over wat je dan wél wilt. Neem contact met me op en we plannen wat in!

Speechhulp – ik help jou te zeggen wat je wilt zeggen op dat ene moment dat ertoe doet

Een goed verhaal

Intake max 30 min (telefonisch)Gratis
Interview 1 betrokkene max 1 uur (telefonisch/via beeldbellen)
en /of redigeren bestaande speech
Inclusief max. 2 reviewrondes
Word-document met speech€ 199,-

Handig voor:

  • Korte toespraak tijdens verjaardag, borrel of ritueel
  • Mensen die graag iets aardigs willen zeggen, een ‘woordje willen doen’ maar zelf niet goed de woorden op papier krijgen.

Door zelf kort te speechen manier maak je van een gewoon feestje of een borrel iets bijzonders, een ritueel. Lees als je dit gaat doen in elk geval mijn blog voor tips.

Een heel goed verhaal

Intake max 30 min (telefonisch)Gratis
Interview 2 of 3 betrokkenen max 1 uur (telefonisch/via beeldbellen) en /of redigeren bestaande speech
Inclusief max. 3 reviewrondes
Word-document met speech€ 299

Goed te gebruiken voor:

  • Speechen op een uitvaart
  • Toespraak van manager voor medewerkers/collega’s
  • Speech vader of moeder van de bruid of bruidegom

Je krijgt iets meer tijd van mij dan bij een goed verhaal. Omdat we meer kunnen schaven tot het écht top is en ik eventueel nog iemand anders kan bellen om het verhaal completer te maken.

Kosten speechhulp los

Intake max 30 minGratis
Speechhulp last minute per uur € 100
Speechhulp regulier per uur€ 75

Kan je je nou helemaal niet vinden in de pakketten en wil je gewoon mijn tijd kopen zoveel als nodig. Ook prima! We ontdekken samen tijdens de intake dat wat jij wilt niet valt binnen de vaste pakketten, dan gaan we hiervoor. Natuurlijk kan jij een maximumprijs aangeven waarvoor we dan aan de slag gaan.

Een ritueel om het leven te fieren

Het begint met inspiratie

Inspiratie-uurtje (ca 45 minuten)Gratis
Tijdens het inspiratie-uurtje geef ik jou inspiratie en zin om te gaan fieren. We verkennen waar jouw vraag ligt. Je wilt ‘iets’ doen maar weet nog niet goed wat, ergens denk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Zodat je weet dat je het goede doet en dat je geen dingen vergeet, overslaat of kansen mist. Ik help je vanuit mijn vak en laat je zien wat een mooi ritueel kan toevoegen aan jouw behoefte om te fieren. Samen onderzoeken wat je zelf kan. Waar je hulp bij nodig hebt en hoe je verder gaat.

Ritueel om het leven te fieren

3 contactmomenten in de voorbereiding. Van uitgebreide kennismaking tot opstellen van het ritueel en uiteindelijk samen de puntjes op de i zetten.
Na sessie 1: voorlopig draaiboek
Na sessie 2: draaiboek staat grotendeels
Na sessie 3: draaiboek definitief, klaar voor het ritueel!
Ik begeleid je/jullie in een proces waarin jouw of jullie wensen worden vertaald naar het uiteindelijke ritueel. Het wordt iets bijzonders. We werken samen ergens naar toe – hoe dat eruit ziet weten we nog niet als we beginnen. Je hebt mij benaderd omdat je graag met mij wilt werken. Je gelooft in wat ik kan. We groeien samen in dit proces, het is belangrijk voor je om ermee bezig te zijn en er aandacht aan te besteden. Professionele begeleiding vind je fijn of zelfs noodzakelijk.

Tijdsinvestering 20-40 uur
Vanaf €1199
Wanneer gewenst en in overleg:
Contact met andere betrokkenen, afstemming met locatie, uitvaartondernemer, weddingplanner, ceremoniemeester, getuigen of betrokkenen van dien aard. Zorgen voor de technische aspecten als powerpoint, geluid, etc.
Na afloop: Bewaarboekje met alle teksten

Geschikt voor…

  • Uitvaartdiensten
  • Huwelijken
  • Verjaardagsviering, huwelijksjubileum, pensioneringsfeest

…waar je iets bijzonders van wilt maken. Waarbij je bewust iets af wilt sluiten. Je wilt ruimte maken voor iets nieuws. Het moet iets worden dat jou en de andere gasten bijblijft voor de rest van hun leven.

Begeleiding ritueel op afstand

2 á 3 contactmomenten met jullie ceremonieleider (een dierbare die voorgaat tijdens de ceremonie) via beeldbellen.
Wat doen we?
– Kennismaken en inventariseren (wat is er al, wat mist er nog?).
– Ik maak samen met jullie ceremonieleider een draaiboek voor de ceremonie op basis van alles wat er is. Het draaiboek wordt zo gemaakt dat het een mooi vlot en soepel lopend geheel is, met mooie afwisseling en een duidelijk hoogtepunt in de ceremonie.
– Ik geef creatieve tips en goede raad op maat om de ceremonie nog mooier te maken.
– Ik ben er als vraagbaak en coach voor jullie ceremonieleider. Ook op het gebied van performance (waar moet je op letten, wat kan je beter wel/niet doen). Zodat hij of zij daar vol zelfvertrouwen staat.
€495

In te zetten voor:

  • Mensen die een bekende hebben gevraagd hun trouwceremonie te leiden of voor te gaan tijdens bijv. een uitvaartdienst. Ter ondersteuning van diegene en zodat je het zelf los kunt laten.
  • Uitvaartondernemers die wel wat coaching willen op het maken van een ceremonie. Omdat het een grote uitvaart is (bijv een bekende Nederlander of iemand uit de regio) met veel publiciteit, belangrijke mensen in de zaal, of veel mensen uit je eigen netwerk waardoor je het lastig vind neutraal en objectief te blijven.

Dat is nogal wat!

Klopt. Ik snap dat het nogal overweldigend kan zijn. Maar ik heb heel bewust uitgeschreven wat ik je kan bieden. Zodat je zelf kan bepalen en aanvoelen wat je nodig hebt. En of je dat geld ervoor over hebt.

Mocht je nog twijfelen, mijn expertise willen, of gewoon even willen sparren? Die inspiratie krijg je cadeau, dus laat van je horen en ik help je alvast op weg. Stop met piekeren of twijfelen, ik beloof je; na een beetje energie van mij heb je er helemaal zin in.

Waar wacht je nog op?! Fier het leven!

Filmpje Ceremonies

Ceremonies zijn rituelen. Hieronder mijn bedrijfsfilm over ceremonies om het leven te fieren. Misschien help ik je zo alvast op weg! 🙂