Ceremoniemaker en ceremoniespreker

Hoi! Ik ben Hanke Amels, Ceremoniemaker en ceremoniespreker. Ik spreek of ga voor bij bijzondere levensmomenten zoals uitvaarten en huwelijken. Je komt bij mij uit als je op zoek bent naar iets bijzonders voor je trouwceremonie of uitvaartdienst. Als je iets te vieren hebt, een jubileum, een mijlpaal. Als je iets wilt afsluiten of juist wilt beginnen. Je kan ook bij mij terecht als je op zoek bent als je hulp wilt bij je speech voor een van deze gelegenheden.

Ceremoniemaker

Een ceremoniemaker voor je ceremonie. Je wilt geen standaardceremonie met standaardpraatjes, clichés en vaak net iets te lange speeches. Als ceremoniemaker ben ik het best op mijn plek als je een dienst of ceremonie wilt die van begin tot eind goed in elkaar zit. Waar losse onderdelen met elkaar verbonden worden. Waarin alles klopt. Als je op zoek bent naar mogelijkheden voor een viering of ceremonie. Als je iets bijzonders wilt, misschien wel een zelfontworpen ritueel. Als je ideeën hebt over hoe het anders kan. Hoe het óók kan. Samen maken we er dan iets heel moois van. Kijk hier wat anderen over mij zeggen.

Ceremoniemaker en -spreker Hanke Amels

Ceremoniespreker

Als ceremoniespreker doe ik alleen ‘het verhaal’. Daarbij is mijn rol beperkter en is er vaak iemand anders die de ceremonie leidt (bijvoorbeeld een dominee of pastor).

Ieder zijn vak

Natuurlijk kan je een naaste vragen om dit voor je te doen. Maar jullie vinden het fijn om hier iemand ‘van buiten’ voor te vragen. Je vind het extra belangrijk dat het goed gebeurt. Een ceremoniemaker of -spreker als ik kost meer. Je krijgt ook meer!

Levensverhaal en rode draad

Iedereen heeft een verhaal. Het is de kunst voor mij om dat verhaal boven water te krijgen. En die kunst beheers ik. Door de tijd te nemen voor jou of jullie en veel vragen te stellen kom ik tot de kern. Ik ontdek een rode draad. Een verhaal. Vaak een verhaal met verrassende insteek. Door dit verhaal te gebruiken als rode draad voor de ceremonie staat niets meer op zichzelf. Alles past bij elkaar en wordt daardoor nóg mooier. Het geheel wordt zo meer dan de som van de losse onderdelen.

Stilstaan en vooruitkijken

Natuurlijk, het eindresultaat is belangrijk. Maar hoe mooi is het om ook even stil te staan tijdens de drukke voorbereidingstijd van een huwelijk. En in de gekke week van een uitvaart. Om herinneringen op te halen, om terug te blikken en vooruit te kijken. Een ceremoniemaker kan je daar heel goed bij helpen.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Kijk vooral even rond op mijn site en hier vind je de gegevens om mij te bereiken. Zoek je wat inspiratie voor deze bijzondere levensmomenten? Neem een kijkje op mijn Pinterestpagina.

Graag tot snel!