Over mij

Wie is Hanke Amels?

Hanke Amels over mij

Ik ben Hanke Amels (1984) en vertel je hier graag meer over mij. Ik ben samen met Sjoerd en samen zijn we ouders van Wietze (2014) en Karlijn (2017). We wonen in Berkel en Rodenrijs. Middenin de stedelijke driehoek Rotterdam, Delft en den Haag. Met de metro of op de fiets ben ik overal zo! Ik ben Ritueelbegeleider en ik maak persoonlijke ceremonies en rituelen op maat.

Stilstaan bij wat telt: Fieren

Voor mij is het belangrijk om stil te staan bij dat wat telt in het leven. Omdat veel daarvan voor mij niet vanzelfsprekend is. De geboorte van een kind, een jubileum of een andere mijlpaal. Voor mij momenten om te ‘Fieren’. Mijn Beppe (oma in het Fries) zei altijd al: je moet vieren wat er te vieren valt. Ik heb daar Fieren van gemaakt. Omdat het ook vieren is van waar je trots op bent. Waar je Fier op bent. Dat kan door middel van een eigen ceremonie of ritueel. Zweverig? Wat mij betreft niet. Het is vooral ontzettend leuk!

Ritueelbegeleider

Toen ik zwanger was van onze zoon leerde ik het vak van Ritueelbegeleider kennen door Gemma. Ik beleefde de kracht van een zelfontworpen ritueel tijdens het geboortefeest van mijn nichtje. Toen ik daar zat met mijn dikke buik dacht ik; als die van ons straks 1 jaar wordt wil ik dit ook. En zo geschiedde. Tijdens de voorbereiding van het geboortefeest van onze dochter 2,5 jaar later besloot ik zelf de opleiding tot Ritueelbegeleider te gaan doen. En dat is wat ik nu ook ben. Ritueelbegeleider bij Fier het Leven.

Ceremonievoorpret!

Wat is er zo leuk aan een eigen ritueel? Het begint met de voorbereiding. Wij vonden het zó fijn om een aantal uur de tijd te hebben om lekker over onszelf te praten. Vragen te beantwoorden. Lieve dingen te zeggen over en tegen elkaar. Even stil te staan bij dat wat telt. Sjoerd en ik kijken terug op een aantal hele mooie gesprekken. Niet voor niets deden we het 2,5 jaar later nog eens dunnetjes over.

Als deze dingen jou of jullie ook aanspreken, neem dan vooral eens contact met me op. Ik heb veel ideeën over rituelen en ceremonies en vind het leuk om met je van gedachten te wisselen! We kijken in een eerste (telefoon)gesprek er een klik is en of we samen willen werken.

Tot snel!

In actie tijdens een bruiloft in het West Indisch Huis in Amsterdam