Fier het Leven!

Het leven vieren

Ik hoor het regelmatig om me heen; vier het leven! Bij mij is dat Fier het Leven. Want zó vaak zijn er levensmomenten die het waard zijn om bij stil te staan. Het leven te ‘fieren’, omdat het ook vieren is van waar je trots op bent. Fier op bent. Je bent trots op een behaalde mijlpaal, het bereiken van een levensfase, het afsluiten daarvan. Het leven fieren is een mooie manier om een periode af te sluiten of er een te beginnen. Hoe mooi is het om dat moment te markeren met een eigen moment van betekenis?

Sta stil bij wat telt; fier het leven

Heus niet elke keer een grote ceremonie – bewaar die vooral voor een paar extra bijzondere gebeurtenissen in je leven – maar kleine rituelen dan toch. Even stilstaan bij dat wat telt. Dus trek je een fles champagne open om die nieuwe baan te fieren. Steek je een kaarsje aan ter nagedachtenis aan iemand op zijn of haar sterfdag. Geniet je van een luxe diner voor twee om te vieren dat al je kinderen naar school gaan. En de meer standaard momenten om te vieren: slingers, en taart met kaarsjes voor de jarige. Een Sarah- of Abrahampop in de tuin. Allemaal rituelen. Ons leven zit er vol mee. Onbewust zijn we erg gevoelig voor dit soort rituelen en vinden we dat superfijn.

Zelf een ritueel maken

Hoe mooi is het dan om bewust stil te staan en zelf zo’n ritueel te maken of te doen? Je kan echt aan van alles denken. En als ik zeg van alles, dan bedoel ik ook van alles. Je hoeft niet zelf al alles bedacht te hebben. De wens ‘om er iets mee te doen’ is genoeg! Ik denk graag met je mee over het hoe en wat van jouw viering (en bij mij wordt dat dan Fiering :)).

Fier het Leven Geboortefeest
Een geboortefeest om de eerste verjaardag van onze zoon te fieren!

Fier het leven!

Hoe Fier ik het Leven? Bijvoorbeeld met een geboortefeest bij de eerste verjaardag van onze zoon en later onze dochter. Recent hielden we een diner ter ere van ons 12,5 jarig samenzijn met onze liefste familie en vrienden op een bijzondere locatie (en dat kan ook bij 6, 11 of 22 jaar!). Als jij het waard vindt om te ‘fieren’ dan is het goed. Je kan prima zelf inhoud geven aan zo’n moment. Maar mocht je wat extra’s willen doen, denk dan vooral aan een Ritueelbegeleider zoals ik om je te begeleiden bij het maken van je hele mooie en persoonlijke ritueel.. Dan geef je alles uit handen en kan je zelf genieten van datgene wat er gezegd en gedaan wordt. Heerlijk toch?!

Fier het Leven Podcast – over rituelen om het leven te fieren

Er is zóveel te fieren in het leven. Om je te helpen aan inspiratie maakte ik een eigen podcast. Waarin ik mensen interviewde over rituelen die zij hadden gedaan. Onderwerpen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld een scheidingsritueel, thanksgiving diner en een heel persoonlijke trouwceremonie.

Wat ik voor je kan betekenen? Bekijk mijn filmpje!